Nieuws

 


Erasmus+ deel 2

Erasmus+  deel 2
20 Mar 2019

Erasmus+

Maandag 18 maart vervolg…

 

Na de presentaties hebben we een uitgebreide lunch gekregen. Er kwam van alles op tafel: vlees, groenten, aardappels, gehaktballetjes, salades en nog veel meer.

 

Na de lunch wandelden we naar een stadion. Dit was een stadion waar de paralympische spelen georganiseerd werden. Een prachtige stadion. Een aantal leerlingen renden als echt olympiërs het stadion rond!

 

Hierna sloten we de dag af en gingen de leerlingen naar hun gastgezinnen.

 

Dinsdag 19 maart

De dag begon om 08.30 uur op school. De leerlingen verzamelden op school om vervolgens met de bus naar het parlement te gaan. We kregen een rondleiding door het gebouw en mochten plaatsnemen waar de parlementsleden ook zaten. Na een stukje geschiedenis werden we uitgenodigd om plaats te nemen op de tribune. We mochten een vergadering bijwonen. Heel bijzonder om een zitting van de regering bij te wonen!

Meneer van Diggele krijg een zetel…

 

We vervolgden onze “ educatieve schoolreis” te voet richting de Akropolis. Na een behoorlijke wandeling van zeker 30 minuten arriveerden we bij de Tafelberg. Als warming up bezochten we eerst het museum, om vervolgens met een gids de Akropolis te bezichtigen. Het was een behoorlijke klim, maar onze toppers hebben het geweldig gedaan! Het was een geweldige uitzicht over Athene. De verhalen van onze gids waren prachtig, als of we in de les van meneer Knot of meneer Terlouw zaten!

 

We sloten de dag af met wat rond snuffelen in de verschillende winkels. De leerlingen werden weer naar de school gebracht en gingen naar hun gastgezinnen!