Nieuws

 


Erasmus+ deel 3

Erasmus+ deel 3
22 Mar 2019

Erasmus+

Dag 3 woensdag 20 maart

20 maart onze derde dag, maar nog veel belangrijker de verjaardag van de oudste zoon van meneer van Diggele. Na een busrit van ruim 1,5 uur kwamen we aan bij een oude mijn. We kregen een presentatie te zien. Na de presentatie gingen we naar een oude theater en naar een oude bron.

We vervolgden onze reis naar de tempel van Poseidon. Een prachtig uitzicht.

We kregen een geweldige lunch en na de lunch bezochten we een klein strandje. De leerlingen konden hier lekker rennen, springen en spelen. Uitgeput stapten we de bus in om weer naar huis te gaan. Morgen alweer onze laatste dag… Dag 4 Donderdag 21 maart Onze laatste officiële dag. We gingen in de ochtend met de bus naar een sportcentrum voor paralympiërs. Daar kregen we een presentatie van Yiannis Kostakis. Hij is een gouden medaille winnaar op de 150 meter zwemmen! Hij vertelde zijn verhaal en liet indrukwekkende filmpjes zien van zijn wedstrijden. Hij vertelde hoe hard hij er voor moest werken, maar ondanks dat hij in een rolstoel zit bleef hij hard trainen. Hij vertelde de leerlingen dat alles mogelijk is, als je er maar in gelooft.

Na deze ontroerende presentatie kwam de hoofdtrainer van het blinde voetbalteam. Hij gaf een interactieve presentatie, de leerlingen werden er echt goed bij betrokken. Na zijn presentatie gingen we naar buiten om zelf te ervaren hoe het is om blind te voetballen. Dit was hilarisch!!! Meneer van Diggele stal de show door geblinddoekt te gaan keepen. Hij had mooie reddingen.

We reden weer naar school en de leerlingen sloten het daar gezamenlijk af. Iedereen ging naar huis om zich klaar te maken voor de feestavond. On 19 uur werden we allemaal verwacht in een zaaltje. De leerkrachten, leerlingen en ouders hebben hun best gedaan om ons goed te vermaken. Er was genoeg te eten en te drinken. Na verschillende traditionele dansen was het tijd voor feest! Het was een geslaagde avond, waarbij Meike en Gabi ook nog gingen zingen voor iedereen. Het was een topavond!!

Griekenland heeft ons geweldig opgevangen. Efcharisto poli!