Eerste Schoolweek HBR

Eerste schoolweek, eerste buitenschoolse opdracht, klas 4 HBR.
Op woensdag in de eerste schoolweek hebben de mentoren een activiteit bedacht voor hun vierde klas leerlingen. Op de afdeling HBR, horeca bakkerij en recreatie hadden ze het idee om een bezoek te brengen aan een horeca zaak. En wat is er nu leuker om dat te doen bij “Pavarotti”, de buren van school. We werden welkom geheten door een personeelslid uit de bediening die een rondleiding verzorgde door de zaak.

We startten bij de bar waar naast frisdrank ook bier wordt getapt uit 8 verschillende soorten taps. In het midden van de bar staat tot aan het plafond een grote wijnkast vol met wijn die geconditioneerd wordt, rood op 18 graden en wit op 12 graden. Daarna werden we meegenomen naar het restaurant-gedeelte. Hier kunnen 500 mensen zitten, dat is toch een hele organisatie!

Met een speciaal computersysteem worden de bestellingen gedaan, die vervolgens worden bereid in de bar en in de keuken. Hierna worden deze dranken en gerechten door de runners aan tafel geserveerd. De zaak is dan ook verdeeld in wijken met nummers per tafel. Vervolgens liepen we naar het terras waar ook nog 300 mensen kunnen zitten. En als laatste werden we meegenomen naar het hart van de zaak, de keuken met 6 Italiaanse koks die dagelijks bezig zijn met het bereiden van de gerechten.

Waarom Italiaanse koks?!
"Pavarotti” is een Italiaans restaurant met pizza- en pastagerechten welke hier ook helemaal zelf bereid worden. Door een Italiaanse kok hebben we uitleg gekregen over het maken van een pizza. De zelfgemaakte bodem werd uitgerold, voorzien van pastasaus, kaas en vervolgens een toevoeging naar eigen keuze. Daarna 2 minuten in de grote pizzaoven van 300 graden.

Intussen hadden de leerlingen van 4 HBR en de docenten trek gekregen. Dus aan tafel en lekker smullen van een pizza met een glaasje fris.

Een leuke, leerzame middag met wat er allemaal komt kijken bij het werken in een horecazaak.

Leerlingen HBR, mevrouw Khanh, mevrouw Plaat en mijnheer Aarts.