Erasmus & Bezoek Griekenland

Zondagmiddag om 12.30 uur begon onze avontuur naar Griekenland. Op het station werd er innig afscheid genomen van familieleden, vrienden en huisdieren.

Na een lange dag reizen arriveerden we op de verzamelplaats. De gastgezinnen en de Griekse docenten waren dol enthousiast om ons te zien. Na een spannende eerste avond bij een vreemd gezin, verzamelden we om 08.30 uur op school.

Mooi om de verschillen te zien. Alle studenten en docenten verzamelden zich in een lokaal. We werden daar welkom geheten door verschillende belangrijke mensen, waaronder de burgemeester. Na een korte welkom gingen we een groepsfoto maken en dansten we de Sirtaki. Vervolgens gingen de leerlingen teambuilding spelletjes spelen. Alles verloopt heel gemoedelijk. Tussen alle activiteiten door, is er ook gewoon les. We hebben veel bekijks van alle overige leerlingen.

Na wat vitamine D hielden de leerlingen een presentatie. Vol trots keken we naar onze toppers!

Na de presentaties hebben we een uitgebreide lunch gekregen. Er kwam van alles op tafel: vlees, groenten, aardappels, gehaktballetjes, salades en nog veel meer.

Na de lunch wandelden we naar een stadion. Dit was een stadion waar de paralympische spelen georganiseerd werden. Een prachtige stadion. Een aantal leerlingen renden als echt olympiërs het stadion rond!