Scholencombinatie Delfland

Onderwijs op Afstand

 

Klik hier voor handige tips om thuis te werken
en een slimme dagindeling

Onderwijs op afstand betekent dat de docenten de leerlingen bedienen met onderwijs terwijl de leerlingen en docenten beiden niet op school zijn. Dat is even wennen, maar het blijkt toch prima uitvoerbaar.

Docenten ontwikkelen lessen die via de digitale snelweg bij de leerlingen thuis worden bezorgd. De leerling volgt de instructies op, maakt de opdrachten en stuurt het gemaakte werk weer aan de docent. Wanneer zaken onduidelijk zijn, dan kunnen leerlingen contact leggen met de docent met hun mobieltje of computer. De docent en de leerling kunnen elkaar zien en horen. Ook kan een docent een hele klas toespreken.

De school gebruikt Microsoft Teams voor deze manier van lesgeven. De leerlingen kunnen via internet inloggen op het netwerk van de school.

Op deze pagina zullen snel allerlei handleidingen en tools verschijnen die handig zijn voor docenten en leerlingen om het leren op afstand te vergemakkelijken.

Praktijklessen

Ook praktijklessen op afstand zijn mogelijk. Een mooi voorbeeld is de thuisopdracht van HBR om voor het gezin een maaltijd te bereiden en de tafel netjes te dekken zoals je dat in een restaurant mag verwachten.