Zorg & welzijn

Werken met mensen

 

Bij het profiel Zorg en Welzijn (Z&W) zitten leerlingen die in hun toekomstige beroep graag op één of andere manier met mensen willen werken. Dat kan zijn in de zorg (voor jong en oud, ziek en gezond), maar ook in geüniformeerde beroepen, beroepen die te maken hebben met schoonheidsverzorging, sport of dienstverlening. Werken in de sector welzijn wil zeggen dat je mensen helpt en ondersteunt die hulp nodig hebben, om ze gelukkig te maken.

Bij de verplichte profielvakken wordt aandacht besteed aan lichamelijke gezondheid, een gezonde leefomgeving, organisatie van activiteiten en zorg voor mensen die dat nodig hebben. Deze vakken bestaan niet alleen uit theorie, maar hebben ook veel praktijk. In de verschillende praktijklokalen wordt gewassen, gekookt, gemeten, gediscussieerd, georganiseerd, gegoogeld, geplakt, ontworpen en nog veel meer. Deze vakken worden afgesloten met een landelijk theorie én praktijkexamen.

Naast de verplichte profielvakken volgen de leerlingen ook keuzevakken. Bij de keuzevakken kan worden gekozen in richting van beroepen in de zorg (verzorging), beroepen die te maken hebben met uiterlijke verzorging, of beroepen die te maken hebben met sport, dienstverlening en veiligheid. Ook hier een mix van theorie en praktijk. Deze onderdelen worden door de school geëxamineerd.

Verder zijn er natuurlijk de AVO-vakken. Alle leerlingen volgen Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, maatschappijleer en eventueel maatschappijkunde. Ook hier wordt geprobeerd aan te sluiten bij de sector Zorg en Welzijn. Lessen lichamelijke opvoeding en digitale vormgeving maken het rooster compleet.

Het ‘plein’ Zorg en Welzijn wordt bevolkt door zo’n 125 leerlingen die elke dag, onder leiding van een enthousiast team, werken aan hun opleiding. 

Verzorging (VZ)

Scholencombinatie Delfland
 

Uiterlijke Verzorging (UV)

Scholencombinatie Delfland
 

Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV)

Scholencombinatie Delfland
 
 
Scholencombinatie Delfland
Scholencombinatie Delfland
Scholencombinatie Delfland
Scholencombinatie Delfland
Scholencombinatie Delfland